Wie zijn wij?

Everlyna

Mijn naam is Everlyna en ik ben getrouwd met Jan Willem. We leven samen met onze trouwe viervoeter genaamd Milo. We hebben twee dochters en twee kleinkinderen.

In 2010 ben ik samen met mijn zus naar Gambia op vakantie geweest. Het was een fijne vakantie, maar het voelde tot mijn grote verrassing ook als thuiskomen. We hebben veel gezien en verschillende lokale families ontmoet. De armoede die ik daar zag raakte mij. Voor mij stond al gauw vast dat ik daar wilde gaan helpen.

In Nederland heb ik telefonisch vriendschappelijke contacten met onder andere Mafu en Abdou. Elk jaar ben ik teruggegaan naar Gambia en verbleef ik bij Mafu en zijn familie. Samen met Mafu bezoeken we met de auto verschillende families in Gambia en Bignona, een plaats in Senegal. Met deze families onderhouden we contact en een paar families heb ik een duwtje in de rug kunnen geven. Eerdere Projecten

Jan Willem

Mijn naam is Jan Willem, ik ben ontwerper bij een multidisciplinair ingenieursbureau.

Via mijn vrouw ben ik langzamerhand steeds meer betrokken geraakt bij de families in Gambia en Senegal. Ik heb ze steeds beter leren kennen en spreek ze ook geregeld. Zelf ben ik ook een aantal keer in Gambia en Senegal geweest.

Toen het grote project in Bignona begon heb ik mijn kennis en ervaring ingezet, om de mensen daar verder te helpen en iets op te bouwen. De bouwplannen heb ik samen met een collega gemaakt. Omdat deze plannen voldoen aan de Europese bouwnormen was het een uitdaging om een geschikte aannemer te vinden in Senegal. Dit is uiteindelijk gelukt. Om de bouw goed te laten verlopen hebben we veel telefonisch contact via beeldbellen. We maken gebruik van lokale bouwvakkers en bouwmaterialen.

Mafu

Everlyna heeft Mafu ontmoet in het hotel waar ze de eerste keer verbleef. Mafu is getrouwd met Mame Mboye en ze hebben een zoon van 13, Malang. Ze wonen in Gambia.

Mafu werkte als ober in het hotel om zijn familie te onderhouden. Helaas kreeg hij ontslag toen het hotel verkocht werd. Zijn oom Omar had een kapsalon, waar hij toen is gaan werken. Het kappersvak vond hij erg leuk. Mafu heeft de nodige opleidingen gevolgd en diploma’s behaald.

Omar had veel stres om de kapperszaak omdat hij geen kennis had van boekhouding. In overleg heeft Mafu dit overgenomen. Omar werkt nog steeds in de kapsalon en is erg blij dat hij zich geen zorgen meer hoeft te maken om de zaak. Als Everlyna in Gambia is gaat ze langs de kapsalon. Ze neemt dan samen met Mafu de boekhouding door. Ze bespreken met het complete team hoe het is gegaan en of er nog verbeterpunten zijn.

Everlyna is erg trots op het hele team, dat goed samenwerkt. De personeelsleden kunnen door de goede klandizie hun eigen gezinnen onderhouden. Zo hebben ze met zijn alle duurzaam profijt van onze ondersteuning.

Met behulp van een sponsor hebben we de salon professioneel ingericht, dit werd erg gewaardeerd door zowel het personeel als de klanten. De kapsalon wordt erg goed bezocht. Inmiddels zijn er vier personeelsleden in dienst.

Abdou

Abdou en Mafu zijn broers. Abdou was vroeger meubelmaker in Dakar, de hoofdstad van Senegal. Hij werkte daar om zijn familie te onderhouden. Na het overlijden van zijn ouders was hij genoodzaakt om ter plaatse voor zijn familie te zorgen in Bignona, Senegal. Abdou woont samen met zijn vrouw Tutie en hun drie kinderen, Amedou, Fatou en Mamadie. Ze zorgen ook voor een weesmeisje, Matou en neef Djibril.

Met behulp van een sponsor hebben we een kledingwinkeltje gebouwd. Daardoor kan Abdou nu zelfstandig zijn familie onderhouden. Het winkeltje was echter niet duurzaam genoeg en het stortte na het regenseizoen in. Nu is Everlyna bezig om een duurzaam gebouwtje neer te zetten dat bestand is tegen de weersomstandigheden, heftige stormen en regenbuien.