Eerdere Projecten

De kapsalon van Mafu in Latrikunda, Gambia

Mafu nam de kapsalon in 2018 over van Omar. De salon was in slechte staat. We zijn begonnen met slopen: alles weg en daarna hebben we alles weer met nieuw materiaal opgebouwd. Vrienden van Mafu hebben ons veel geholpen. Het resultaat mag er zijn; we zijn er allemaal trots op.

De stoelen, stoomkap, föhnen en krultangen zijn door Everlyna in Nederland gekocht met behulp van sponsorgeld. Ze zijn duurzaam en van goede kwaliteit.

De klantenkring is na de verbouwing behoorlijk gegroeid. Het is nu een gezellige, professionele kapsalon met een geweldig team dat daar met veel plezier werkt. Hiervan kunnen weer een aantal gezinnen onderhouden worden.

We hebben ons doel bereikt!

De Massagesalon van Oom Ansur in Fatrikunda, Gambia

Ansur, een oom van Mafu, is professioneel masseur. We hebben een opslagruimte voor hem omgebouwd tot een kleine, maar gezellige massagesalon. Everlyna heeft zelf haar bijdrage daaraan geleverd met kwasten en rollers, tot grote verbazing van de lokale bewoners.

Ansur helpt als masseur de lokale bewoners die slecht ter been zijn. Ook helpt hij de mensen thuis die niet naar de massagesalon kunnen komen. Daardoor heeft Ansur een breder cliëntenbestand kunnen opbouwen. Hij kan nu zijn gezin prima onderhouden.

Ook met dit resultaat zijn we heel blij!

Sanitair voor de familie van oom Omar in Kerewan, Gambia

Omar is een oom van Mafu. Hij had voor zijn grote familie geen toilet en doucheruimte. Everlyna heeft samen met Omar en Mafu de materialen gekocht zodat de lokale bouwvakker aan de slag kon. Deze doucheruimte/toilet is in een tijdsbestek van 2 jaar gebouwd.

Verzenden van goederen, met name schoolbenodigdheden

Gedurende vele jaren heeft Everlyna veel van haar salaris besteed aan het verzenden van materiaal dat ze kreeg van familie, buren en vrienden en de Stichting Emmaus. Samen met Mafu haalde Everlyna deze goederen in Gambia op bij de zeecontainer en samen brengen ze dit naar de gezinnen en scholen die het nodig hebben, zowel in Gambia als in Senegal.

Emmaus, waar Everlyna jarenlang als vrijwilliger heeft gewerkt, heeft met name kleding en schoolmateriaal voor haar project geschonken. Dank daarvoor. De verkregen potloden, pennen, etuis e.d. heeft Everlyna zelf uitgedeeld op scholen in Bignona.